Alles over wenkbrauwen

sietskeBlogLeave a Comment

#4 ALLES OVER WENKBRAUWEN

Het schoonheidsideaal is bijna net zo veranderlijk als het weer. Het ene seizoen epileren we onze wenkbrauwen nagenoeg helemaal weg om vervolgens het andere seizoen brauwen als Brooke Shields te tekenen. Ja, want eenmaal tot dunne streepjes geëpileerd komt er een wenkbrauwpotlood of poeder aan te pas om ze weer weelderig vol te krijgen. Spijt als de haren die er waren, hebben we nu. Volle prominente wenkbrauwen zijn namelijk hartstikke in. Niet Frida Kahlo vol maar wel in Cara Delevingne stijl.

#WENKIESONFLEEK

pmu1

Wenkbrauwen zijn erg bepalend in het gezicht. Een te veel geëpileerde wenkbrauw verstoort de balans in het gezicht en doet zelfs ouder lijken. Laura heeft zich gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente make-up (PMU). Ze heeft daarvoor een opleiding gevolgd bij Ecuri, een pionier op het gebied van permanente make-up.

Wat is PMU?
De afkorting PMU staat voor Permanente make-up. Permanente make-up is het aanbrengen van natuurlijke pigmenten in de korrelige lagen van de opperhuid. Andere woorden voor permanente make-up zijn micro-pigmentatie, dermatografie, cosmetische tatoeage en cosmetische pigmentatie.

Hoe lang blijft PMU zitten?
Een deel van de aangebrachte pigmenten wordt na een periode van 8 tot 15 dagen afgestoten als gevolg van de natuurlijke afschilfering van de huid. Een behandeling met PMU bestaat dus altijd uit 2 afspraken. De eerste afspraak en een touch-up. Over het algemeen kom je jaarlijks terug om de wenkbrauwen bij te werken. De pigmenten kunnen 1 tot 4 jaar in de (leder)huid blijven zitten. Het verschil met een gewone tatoeage is dat het pigment in de lederhuid wordt aangebracht, bij een tatoeage is dat een diepere laag (het onderhuidsbindweefsel).

Wist je dat permanente make-up ook wordt gebruikt voor het tatoeëren van een lijntje boven de ogen?

Touch-up behandelingen met PMU uitgevoerd door Laura #pmu #brows #eyeliner #desalon #zandvoort

A post shared by Laura Bluijs (@desalonzandvoort) on

De verschillende technieken
Er zijn verschillende technieken mogelijk om het pigment mee aan te brengen.

  • Naalden die tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld in een driehoekje (3-puntsnaald) of 4 naalden die achter elkaar staan (4-flat).
  • Naalden die achter elkaar staan worden ‘flat’ (oftewel ‘plat’) naalden genoemd, deze worden onder andere gebruikt om te schaduwen of een techniek die wordt genoemd: hairstrokes. Hiermee kunnen haartjes worden getekend die, afhankelijk van de creativiteit en ervaring van de specialist, net echt lijken.
  • Microblading is een techniek waarbij een dun mesje wordt gebruikt. Voordeel van deze techniek is dat het iets minder pijnlijk is. Nadeel is dat het pigment maar zo’n 6 maanden blijft zitten en de techniek minder secuur is.

pmu2

Bekijk de meest iconische celebrity wenkbrauwen aller tijden hier

In pigmenten is er qua kwaliteit veel verschil. De stabiliteit van de kleur is belangrijk, pigmenten die gesinterd zijn blijven stabiel van kleur. In de Salon gebruiken we de pigmenten van Ecuri.

 

Wil je meer informatie over permanente make-up? Neem contact met ons op of loop bij ons binnen. We adviseren je graag over nieuwe brauwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *